Home

Regeling conversietabel getuigschriften en vakken VO

Geldig vanaf 3 juni 2023
Geldig vanaf 3 juni 2023

Regeling conversietabel getuigschriften en vakken VO

Opschrift

[Tekst geldig vanaf 03-06-2023]

Aanhef

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Besluit:

Artikel 1. Begripsbepalingen

In deze regeling wordt verstaan onder:

Artikel 2. Vaststelling conversietabel

1.

Er is een conversietabel getuigschriften ten aanzien van de algemeen gebruikelijke vakken en programmaonderdelen in vmbo, havo en vwo. Deze conversietabel is opgenomen als bijlage 1.

2.

Er is een conversietabel getuigschriften ten aanzien van de profielvakken vmbo. Deze conversietabel is opgenomen als bijlage 2.

Artikel 2a. Beroepsgerichte keuzevakken vmbo

1.

Leraren die in het bezit zijn van een getuigschrift waaruit blijkt dat is voldaan aan de bekwaamheidseisen voor een vmbo-profiel, zijn bevoegd om les te geven in de beroepsgerichte keuzevakken die op grond van de Regeling beroepsgerichte keuzevakken vmbo tot het betreffende vmbo-profiel behoren.

2.

Er is een conversietabel getuigschriften ten aanzien van de beroepsgerichte keuzevakken in het vmbo. Deze conversietabel is opgenomen als bijlage 3.

Artikel 2b. Omhang

Artikel 3. Inwerkingtreding

Artikel 4. Citeertitel

Bijlage 1. horende bij artikel 2, eerste lid . Conversietabel getuigschriften voor de algemeen gebruikelijke vakken en programmaonderdelen in het vmbo en in de onderbouw van havo en vwo (leraren in het vo) en in de bovenbouw van havo en vwo (leraren in het vho)

Bijlage 2. horende bij artikel 2, tweede lid . Conversietabel getuigschriften voor de profielvakken in het vmbo (leraren in het vo)

Bijlage 3. horende bij artikel 2a, tweede lid . Conversietabel getuigschriften voor de beroepsgerichte keuzevakken in het vmbo