Meer voorlichting over werken na AOW-gerechtigde leeftijd

Meer voorlichting over werken na AOW-gerechtigde leeftijd

Gegevens

Nummer
2023/60
Publicatiedatum
29 maart 2023
Auteur
Redactie
Rubriek
Overig

De Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd (Stb. 2022, 543) bracht de periode van loondoorbetaling bij ziekte voor AOW-gerechtigde werknemers terug van 104 naar 6 weken. Ook werd een recht op ZW-uitkering geïntroduceerd. De reden voor deze aanpassing was dat een loondoorbetalingsperiode bij ziekte van 104 weken als een belemmering werd ervaren om werknemers na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd in dienst te nemen of te houden. Bij wijze van overgangsrecht geldt op dit moment nog een loondoorbetalingsperiode van 13 weken.

Het recht op doorbetaling bij ziekte na de AOW-gerechtigde leeftijd gaat met ingang van 1 juli 2023 van 13 weken naar 6 weken.

De inperking van de loondoorbetalingsperiode bij ziekte voor AOW-gerechtigden moet er voor zorgen dat het aantrekkelijker wordt voor werkgevers om ouderen aan te nemen. Bij ziekte van een AOW-gerechtigde maken werkgevers minder kosten. Intentie is dus om de kansen van AOW-gerechtigden op werk te vergroten.

Minister Van Gennip (SZW) heeft in antwoord op vragen van de vaste commissie voor SZW laten weten het van groot belang te achten dat de mogelijkheden die de wet biedt om met AOW-gerechtigde werknemers (door) te werken en de voordelen die het heeft om met AOW’ers te werken, onder de aandacht te brengen van werkgevers.

Uit onderzoek (SEO Economisch onderzoek, Evaluatie Wet werken na AOW) blijkt namelijk dat een groot deel van de werkgevers niet weet dat er een lichter arbeidsrechtelijk regime geldt voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt. Om de bekendheid van werkgevers ten aanzien van de wet te vergroten, zal daarom worden gestart met voorlichting met als primair doel het kennisniveau van werkgevers over de mogelijkheden en de voordelen van het werken met AOW’ers te verhogen. De voorlichting start rond de zomer.

Bron: Ministerie van SZW, 22 maart 2023