Home

Meest gestelde vragen over leeslijsten

Wat is een leeslijst?
Een leeslijst is een persoonlijke verzameling van documenten. Je kunt zelf bepalen welke documenten je in een leeslijst stopt en met welk doel. Dat kan bijvoorbeeld zijn om alle relevante documenten voor een bepaald dossier bij te houden. Of om informatie over een specifiek onderwerp te verzamelen, zodat je dat op een later moment eenvoudig weer kunt terugvinden.

Hoe werkt een leeslijst in NDSZ?
Het is erg eenvoudig om een leeslijst aan te maken. Als je een document hebt geopend, vind je rechts onderaan drie stipjes waarmee je toegang krijgt tot diverse functionaliteiten. Hierin staat ook de optie om het document toe te voegen aan een leeslijst. Als je hierop klikt kun je deze pagina toevoegen aan een nieuwe of bestaande leeslijst.

Kan een leeslijst gedeeld worden met collega’s?
Nee, het is op dit moment niet mogelijk om leeslijsten met collega's te delen.

Kun je een eigen opmerking plaatsen bij documenten die je in je leeslijst opslaat?
Nee, het is niet mogelijk om eigen opmerkingen te plaatsen bij documenten die je opslaat in een leeslijst.

Waarom kan ik geen leeslijsten aanmaken?
Waarschijnlijk log je automatisch in via een netwerkaccount. Omdat leeslijsten persoonlijk zijn, dien je in te loggen met jouw persoonlijke account. Let er op dat jouw persoonlijke account aan minimaal één NDSZ abonnement gekoppeld moet zijn. Neem hiervoor contact op met de beheerder binnen jouw organisatie.

Heb je nog geen persoonlijk account? Neem dan ook contact op met de beheerder binnen jouw organisatie.

Staat je vraag hier niet tussen?
Heb je meer vragen over leeslijsten? Neem dan contact op met NDSZ support door te mailen naar supportndsz@sdu.nl of te bellen naar 070-3780014 (tussen 8:30 en 17:00 uur). Onze collega zal je dan verder helpen.