Aanvraagformulier WIA vernieuwd

Aanvraagformulier WIA vernieuwd

Gegevens

Nummer
2024/63
Publicatiedatum
17 april 2024
Auteur
Redactie
Rubriek
Overig

Sinds 8 april 2024 kunnen werknemers gebruikmaken van het vernieuwde WIA-aanvraagformulier. In dit formulier kunnen werknemers nu ook zelf de documenten van het re-integratieverslag uploaden.

Omdat werknemers nu ook zelf de documenten kunnen meesturen, wordt het nog belangrijker dat werkgevers goed met hun werknemers afspreken wie welke documenten naar het UWV stuurt. Als beiden de documenten opsturen, kan dit namelijk juist weer voor vertraging in de aanvraag zorgen.

Het UWV heeft de uitleg over het formulier aangepast. Hierdoor is duidelijker in welke situaties een werknemer met dit formulier een WIA-uitkering aanvraagt. En welke documenten de werknemer meestuurt. Ook zijn vragen verduidelijkt.

Bij dit formulier kan medische informatie worden geüpload. Dat zijn vertrouwelijke gegevens over de werknemer. Daarom is het niet mogelijk om de ingevulde gegevens tussentijds op te slaan. Het is voor de werknemer dus belangrijk om genoeg tijd te nemen om het formulier in één keer in te vullen. En om de bijlagen vooraf klaar te leggen.

Bron: uwv.nl